Harstegel versus Asphalt Shingle: Een Vergelijking

April 17, 2023

Wanneer het over het kiezen van een dakwerkmateriaal voor uw huis komt, kunt u vele opties hebben na te denken. Twee van de populairste dakwerkmaterialen zijn harstegel en asfaltdakspaan. Allebei hebben hun voordelen en nadelen, en de beste keus voor u kan van uw begroting, voorkeur, en klimaat afhangen. Hier is een vergelijking van harstegel en asfaltdakspaan om u te helpen een besluit op basis van goede informatie nemen.

 

De harstegel is een type van synthetisch dakwerkmateriaal dat de verschijning van natuurlijke klei, lei, of houten tegels nabootst. Het wordt gemaakt van een polymeerhars die duurzaam, lichtgewicht, en bestand is tegen brand, verrotting, insecten, en UVstralen. De harstegel komt in een verscheidenheid van vormen, kleuren, en stijlen, en kan uniek en elegant creëren zoekt uw huis.

 

De asfaltdakspaan is een type van dakwerkmateriaal dat uit flexibele dakspanen bestaat die met asfalt en korrels met een laag bedekt zijn. Het is het gemeenschappelijkste dakwerkmateriaal in de V.S., en het komt in drie types: lusje 3, architecturaal, en luxe. De asfaltdakspaan is gemakkelijk te installeren, laag-onderhoud, en veelzijdig. Het komt ook in een waaier van kleuren en dikten, en kan de wederverkoopwaarde van uw huis verbeteren.

 

Het belangrijkste verschil tussen harstegel en asfaltdakspaan is hun kosten. De harstegel is beduidend duurder dan asfalteert dakspaan, zowel in termen van materiaal als installatiekosten. De harstegel normaal in de markt kan tussen $7 en $17 per vierkante voet kosten, terwijl de asfaltdakspaan tussen $2 en $5 per vierkante voet kan kosten. Maar hier in Gongli, krijgt u een fabrieksprijs van $0,3 tot $0,5 per vierkante voet. De installatiekosten van harstegel kunnen ook hoger zijn dan asfaltdakspaan, aangezien het meer vaardigheid en ervaring vereist.

A2.jpg

Een ander verschil tussen harstegel en asfaltdakspaan is hun levensduur. De harstegel kan tot 50 jaar of meer duren, terwijl de asfaltdakspaan tot 30 jaar kan duren of minder. De harstegel is duurzamer en langdurig dan asfalteert dakspaan, aangezien het ruwe weersomstandigheden, zoals hoge winden, hagel, sneeuw, en extreme temperaturen kan weerstaan. De asfaltdakspaan is naar voren meer gebogen aan na verloop van tijd het barsten, het krullen, het langzaam verdwijnen, en het verliezen korrels.

 

Een derde verschil tussen harstegel en asfaltdakspaan is hun milieu-effect. De harstegel is milieuvriendelijker dan asfalteert dakspaan, aangezien het van gerecycleerde materialen wordt gemaakt en opnieuw aan het eind van zijn leven kan worden gerecycleerd. De harstegel heeft ook betere isolatieeigenschappen dan asfaltdakspaan, die uw energieverbruik en koolstofvoetafdruk kan verminderen. De asfaltdakspaan is niet zeer milieuvriendelijk, aangezien het van op aardolie-gebaseerde materialen wordt gemaakt en tot stortplaatsafval bijdraagt.

 

Samenvattend, zijn de harstegel en de asfaltdakspaan twee populaire dakwerkmaterialen die hun pros - en - cons. hebben. De harstegel is duurder maar, langdurig, en milieuvriendelijk duurzamer dan asfaltdakspaan. De asfaltdakspaan is goedkoper maar minder duurzaam, kort-geleefd, en minder milieuvriendelijk dan harstegel. De beste keus voor u kan van uw begroting, voorkeur, en klimaat afhangen.

 

Word nu een partnet als u de tegelzaken van het harsdak in de V.S. of nergens anders in de wereld wilt beginnen. Klik hier om ons te contacteren. WhatsApp: +86 17817802899.

 

Contact-Us-banner_1586952394-1.jpg